tag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post289022127871097073..comments2023-07-28T10:54:18.803+02:00Comments on Taste Eat: Zrazy schabowe z wkładką z mozzarelli, cukinii i pieczarekMarta- Taste Eathttp://www.blogger.com/profile/13390225207119697626noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-165607231875045632015-11-07T11:23:42.343+01:002015-11-07T11:23:42.343+01:00Bardzo się cieszę Olu, że uroczystość się udała......Bardzo się cieszę Olu, że uroczystość się udała... to najważniejsze! I to tylko i wyłącznie Twoja zasługa!:) Chociaż ja po naszych chrzcinach byłam tak zmęczona, że stwierdziłam, że komunię zrobię dzieciom już chyba w lokalu...:P<br />Jest mi strasznie miło słysząc, że moje przepisy smakują i są wykorzystywane w codziennym życiu, życzę dużo sukcesów... również w kuchni:)<br />Ściskam mocno:)<br />Marta- Taste Eathttps://www.blogger.com/profile/13390225207119697626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-16320128994012251572015-10-23T10:59:34.152+02:002015-10-23T10:59:34.152+02:00witaj Marto, chrzciny się udały, dziękuję Ci bardz...witaj Marto, chrzciny się udały, dziękuję Ci bardzo za wszystkie rady i przepisy bo dzięki Tobie uwierzyłam że dam radę :) Zrobiłam śledzika i forszmak i surówkę colesław z Twoich przepisów. Karkówkę zrobię na niedzielny obiad. Było z tymi chrzcinami trochę zamieszania a dodatkowo córka złapała anginę :( oczywiście dużo jedzenia mi zostało. Piekłam jeszcze ciasta i tort, a no i zdecydowałam się ugotować rosół podpierałam sie Twoim przepisem na rosół delux. Dynię mam i zupe dyniową którą mi polecałaś na pewno ugotuję. Przymierzałam się też do sałatki z brokułów z boczkiem ale już jej po prostu nie zdążyłam zrobić. W każdym razie jeszcze raz dziękuję za Twoją pomoc na pewno będę często zaglądać na Twojego bloga bo masz wiele ciekawych przepisów które bardzo chcę wypróbować. Pozdrawiam serdecznie, Ola.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-72970548675746048872015-10-16T17:13:47.805+02:002015-10-16T17:13:47.805+02:00Hej Olu, akurat surówek wrzucałam mało na bloga, a...Hej Olu, akurat surówek wrzucałam mało na bloga, a jeśli chcesz podać dwie to dobrze byłoby gdyby były różnorodne. Polecam Ci bloga mojej serdecznej koleżanki, która ma świetne wyczucie smaku (znamy się osobiście i niejednokrotnie próbowałam jej potraw)- http://qulinarny.blogspot.com/. U niej znajdziesz więcej surówek i na pewno któraś Ci przypadnie do gustu.<br /><br />A jeżeli chodzi o śledzie to tak- 800 g było z zalewą, więc po odlaniu zostało jakieś 0,5 kg. Pamiętaj tylko, że niektóre śledzie są okrutnie słone i trzeba je wcześniej namoczyć w zimnej wodzie.<br />Powodzenia i daj znać jak wyszła uroczystość:)<br />Marta- Taste Eathttps://www.blogger.com/profile/13390225207119697626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-90231781812574855892015-10-16T12:30:21.471+02:002015-10-16T12:30:21.471+02:00cześć Marta doradź mi w sprawie surówek oprócz col...cześć Marta doradź mi w sprawie surówek oprócz colesława chcę zrobić jeszcze jedną tylko nie wiem czy z czerwonej kapusty czy lepiej niedzielną z kukurydzą? A w sprawie śledzi : 800g to jest waga razem z zalewą ? Bo ja takie właśnie kupiłam, wiadereczko 800g ale po odsączeniu zostaje 400g śledzia. Pozdrowienia.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-42636085528372280322015-10-14T12:53:25.582+02:002015-10-14T12:53:25.582+02:00ooo, na pewno wystarczy i z pewnością jeszcze Wam ...ooo, na pewno wystarczy i z pewnością jeszcze Wam trochę zostanie:)<br />Cieszę się, że mogłam pomóc... naprawdę wiem jak stresujące jest przygotowanie chrzcin dla tylu osób, więc trzymam kciuki, by wszystko się udało:)<br />W razie czego pisz śmiało:)<br /><br />Pozdrawiam ciepło:)Marta- Taste Eathttps://www.blogger.com/profile/13390225207119697626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-61273473466669862322015-10-14T12:35:48.105+02:002015-10-14T12:35:48.105+02:00super ten forszmak, dla 10 dorosłych osób to wysta...super ten forszmak, dla 10 dorosłych osób to wystarczy jak podwoję ilość składników? Dziękuję Ci bardzo za pomoc, do tej pory byłam lekko podłamana perspektywą chrzcin w domu, ale dzięki Tobie wszystko mi się rozjaśnia. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-24484954970671700112015-10-14T12:12:57.587+02:002015-10-14T12:12:57.587+02:00To ja zaproponuję Ci forszmak- łatwy w przygotowan...To ja zaproponuję Ci forszmak- łatwy w przygotowaniu, nie da się go zepsuć, a pyszny, pożywny i jednogarnkowy. Ciepła przystawka bardzo lubiana na polskich stołach:). Co Ty na to?<br />http://taste-eat.blogspot.com/2013/07/forszmak-po-mojemu-pozywnie-miesnie-i.html<br /><br />Możesz do niego podać miseczkę z jogurtem naturalnym bądź śmietaną- świetnie wzbogaci smak i będzie ładnie wyglądało:)<br />Marta- Taste Eathttps://www.blogger.com/profile/13390225207119697626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-11211315139969514832015-10-14T11:43:50.437+02:002015-10-14T11:43:50.437+02:00dzień dobry Marto, bardzo dziękuję za odpowiedź. T...dzień dobry Marto, bardzo dziękuję za odpowiedź. Te śledziki to na pewno zrobię Myślałam też o surówce z czerwonej kapusty i jeszcze o daniu jednogarnkowym: szynka duszona z warzywami i fasolą lub o gulaszu po chłopsku. Nie wiem, które z nich wybrać?A chciałabym mieć jeszcze jedno ciepłe danie oprócz obiadu. Możesz coś mi jeszcze podpowiedzieć w tym temacie? Pozdrawiam Ola.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-32774393382416830452015-10-14T09:32:52.693+02:002015-10-14T09:32:52.693+02:00Te zrazy są pyszne, ale na świeżo, dlatego odradza...Te zrazy są pyszne, ale na świeżo, dlatego odradzam je w przypadku takiej uroczystości jak chrzciny jeśli chcemy obiad przygotować poprzedniego dnia.<br /><br />Jeśli planujesz po obiedzie postawić na stół jeszcze jakieś przystawki to polecam (ze 100% pewnością powodzenia):<br />1. śledzik- to jest mój gwarant! Wszyscy go uwielbiają i biorą ode mnie przepis, nie ma opcji, by nie smakował:) http://taste-eat.blogspot.com/2013/08/imprezowo-sledzik-w-smietanie-po-mojemu.html<br />2. sałatka z brokułem, fetą i boczkiem- drugi pewniak:) <br />http://taste-eat.blogspot.com/2013/08/saatka-brokuowa-z-boczkiem-i-feta.html<br /><br />Życzę powodzenia w kuchni i przede wszystkim udanej uroczystości:)<br />Jak znajdziesz chwilę to daj znać czy skorzystałaś z którejś mojej propozycji, i oczywiście jak wyszło:) <br />Marta- Taste Eathttps://www.blogger.com/profile/13390225207119697626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-72689029708750376492015-10-14T09:27:05.577+02:002015-10-14T09:27:05.577+02:00Witaj Olu,
Na początek- mów mi proszę po imieniu:)...Witaj Olu,<br />Na początek- mów mi proszę po imieniu:)<br />Dokładnie rok temu we wrześniu stałam przed podobnym dylematem przy organizacji chrzcin- co podać gościom na obiad, by nie spędzić całego dnia w kuchni i jak najwięcej przygotować poprzedniego dnia.<br />A więc tak- pierwszym daniem była zupa krem z dyni oczywiście ugotowana dzień wcześniej - http://taste-eat.blogspot.com/2014/09/zupa-krem-z-pieczonej-dyni.html<br />Darowałam sobie jednak pieczenie- jedynie do gotowania dodałam nieco oliwy z oliwek (2-3 łyżki), by nieco przyspieszyć całą akcję, poza tym ilość warzyw na 12 osób raczej nie zmieściłaby się w piekarniku:). Jedynie mleczko kokosowe dodałam następnego dnia podczas podgrzewania zupy. Podałam ją z pestkami dyni, a na stole ustawiłam 3 miseczki z grzankami w różnych smakach- goście nakładali sobie sami.<br /><br />Na drugie podałam karkówkę zapiekaną pod beszamelem- http://taste-eat.blogspot.com/2014/06/meskie-zarcie-karkowka-zapiekana-pod.html<br />Mięso przygotowałam dzień wcześniej i włożyłam w zalewę. Moja siostra nieco wcześniej wyszła z kościoła, odsączyła mięso, oprószyła przyprawami i ułożyła na blasze do pieczenia. Ja po powrocie szybko przygotowałam beszamel, którym zalałam karkówkę i całość razem zapiekłam. Mięso podałam na dwóch półmiskach posypane świeżą natką pietruszki- do tego były tłuczone ziemniaki i surówka colesław, którą również z powodzeniem można przygotować dzień wcześniej:)<br /><br />Obiadek wszystkim bardzo smakował, więc z powodzeniem mogę Ci polecić taki zestaw:)Marta- Taste Eathttps://www.blogger.com/profile/13390225207119697626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-66647916852466583052015-10-13T20:50:06.479+02:002015-10-13T20:50:06.479+02:00witam, czy te zrazy można przygotować dzień wcześn...witam, czy te zrazy można przygotować dzień wcześniej i potem odgrzać w piekarniku? Wyprawiam w niedzielę chrzciny i chciałabym część potraw przygotować w sobote. Proszę mi doradzić jakie przepisy z Pani bloga mogłabym wykorzystać, myślałam też o karkówce. Może mogłaby mi Pani coś podpowiedzieć. Z góry dziękuję, Ola.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-23089450761286969112014-03-17T09:36:42.573+01:002014-03-17T09:36:42.573+01:00ale pyszności;)ale pyszności;)Magda111https://www.blogger.com/profile/00354010211906561731noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-66236756246511641442014-03-05T22:05:07.676+01:002014-03-05T22:05:07.676+01:00przepyszne, muszą bosko pachnieć ! :)przepyszne, muszą bosko pachnieć ! :)Ewa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-542303841396977352014-03-05T18:25:17.622+01:002014-03-05T18:25:17.622+01:00Takimi zrazami na stówę bym nie pogardziła :)
Poz...Takimi zrazami na stówę bym nie pogardziła :)<br /><br />Pozdrawiam serdecznie!Monicahttps://www.blogger.com/profile/04042003169738544424noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-14606412096730496322014-03-05T13:32:23.687+01:002014-03-05T13:32:23.687+01:00Nie szaleję za schabem, ale z taką wkładką na pewn...Nie szaleję za schabem, ale z taką wkładką na pewno bym się skusiła bo czuję że było pysznie!JustInkahttp://www.justinka.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-43997437289181428622014-03-04T12:49:26.691+01:002014-03-04T12:49:26.691+01:00Wyglądają przepysznie! <3Wyglądają przepysznie! <3StudentsKitchenhttps://www.blogger.com/profile/11895276598949406857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-85707191476187990292014-03-04T08:24:43.279+01:002014-03-04T08:24:43.279+01:00Świetny pomysł na zrazy! Ten wkład - bardzo mi się...Świetny pomysł na zrazy! Ten wkład - bardzo mi się podoba :)Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-27924985930107298902014-03-04T07:23:11.142+01:002014-03-04T07:23:11.142+01:00Jakie fajne danie! Zapraszam Cię na przepis miesią...Jakie fajne danie! Zapraszam Cię na przepis miesiąca na moim blogu, ktorego tematem w marcu są typowe wypieki z alternatywnymi składnikami. Widzę, że Ci nie brakuje pomysłów!<br /><br />Pozdrawiam Gosiacodojedzeniahttp://www.codojedzenia.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-59016795205248685632014-03-03T23:29:36.774+01:002014-03-03T23:29:36.774+01:00O jej ale ta wkładka kusi :D i paniereczka...ah uw...O jej ale ta wkładka kusi :D i paniereczka...ah uwielbiam takie roladki :))studentka_na_dieciehttps://www.blogger.com/profile/04587035603066924009noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-12612070335369622712014-03-03T21:51:26.832+01:002014-03-03T21:51:26.832+01:00bardzo lubię takie obiadki:)bardzo lubię takie obiadki:)Anullahttps://www.blogger.com/profile/04428505430875079559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-90438138816212752852014-03-03T21:00:11.189+01:002014-03-03T21:00:11.189+01:00oj, Dziewczyno....gotuj mi!!oj, Dziewczyno....gotuj mi!!La Lollahttps://www.blogger.com/profile/00796593714065029420noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-87460747096769113552014-03-03T20:13:46.431+01:002014-03-03T20:13:46.431+01:00Witam,
zapraszam do wspólnej zabawy. Blog Twój zo...Witam, <br />zapraszam do wspólnej zabawy. Blog Twój został nominowany w zabawie Liebster Blog. Zapraszam po więcej szczegółów do siebie http://smacznyswiatewy.blogspot.com/2014/03/nominacja-do-liebster-blog-award.html<br />Pozdrawiam<br />Ewahttps://www.blogger.com/profile/09869704000405326435noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-7273219178077216542014-03-03T17:56:42.791+01:002014-03-03T17:56:42.791+01:00Farsz genialny z.... mozzarellą. Ale świetnie to z...Farsz genialny z.... mozzarellą. Ale świetnie to zrobiłaś :) Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-78430612447655133122014-03-03T16:44:30.158+01:002014-03-03T16:44:30.158+01:00Wkładka brzmi ciekawie, podoba mi się... co prawda...Wkładka brzmi ciekawie, podoba mi się... co prawda do zrazów jestem zrażona (sic!), ale generalnie pomysł jest smaczny, wart wypróbowania:)agateqhttps://www.blogger.com/profile/06642162274479793675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3687598351939112965.post-73471464086911408532014-03-03T15:21:11.027+01:002014-03-03T15:21:11.027+01:00Apetyczne mięsko.Apetyczne mięsko.ladylaurahttp://www.myladylaura.wordpress.comnoreply@blogger.com