piątek, 28 lutego 2014

Bułka zapiekana- kolejna śniadaniowa wersja


Na weekendowe śniadanie będzie idealna. Bez pośpiechu, bez porannej bieganiny, w prawie wiosenny poranek:)

Składniki:
- 1 bułka pełnoziarnista
- 1 dobra parówka
- pół cebuli
- spora garść szczypiorku
- plaster serka topionego
- odrobina oleju rzepakowego

Cebulę pokrojoną w piórka zeszkliłam na patelni na odrobinie oleju. Parówkę pokroiłam na 3 części, w każdej z nich ponacinałam brzegi i lekko je podsmażyłam wraz z cebulą. W szklance wymieszałam zeszkloną cebulkę, drobno porwany serek topiony i posiekany szczypiorek.
W bułce odkroiłam "kapelusz", wydrążyłam miąższ, ułożyłam parówki a pozostałe miejsce wypełniłam mieszanką cebuli, sera i szczypiorku.
Całość zapiekałam przez kilka minut do rozpuszczenia się sera i zrumienienia się bułki. Na koniec obsypałam jeszcze świeżym szczypiorkiem.

                                            przypominam o akcji "planer dla bloggera"


7 komentarzy:

  1. Fajna bułka!
    Zjadłabym...

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię te Twoje wariacje bułeczkowe, apetyczne, proste, dla całej rodziny bez wymyślania;D

    OdpowiedzUsuń
  3. a ja mam weekend w szkole więc śniadanie w locie, chętnie bym Twoje porwała:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Myślałam,że to jakieś owoce morza ,a tu zwykła parówka ,no proszę ,rewelacja!.

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudowna kanapka! taka wiosenna :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za Wasze opinie :)