Jajecznica jest gościem nr 1 na weekendowe śniadania. W wersji kolorowej cieszy nie tylko podniebienie, ale i oko:), a w wersji lekkiej uspokaja dodatkowo sumienie:)
Składniki:
- 2 jajka
- pół cebuli
- 3-4 plasterki wędliny drobiowej
- pół pomidora
- kilka gałązek szczypiorku
- sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroiłam w mniejsze piórka i poddusiłam na teflonowej patelni na niewielkiej ilości wody. Po odparowaniu płynu dodałam do cebuli cieniutko pokrojoną wędlinę, by ją zrumienić. Na koniec wlałam jajka i dorzuciłam do niech pokrojonego pomidora i drobno posiekany szczypiorek. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, mieszałam chwilę do ścięcia jajek i gotowe:)
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za Wasze opinie :)