niedziela, 14 lipca 2013

Pasta z makreli lekko zaostrzona

Nie lubię mdłych smaków, nawet tak proste danie jak pasta na kanapkę musi mieć wyrazisty smak, dlatego proponuję wersję pasty z makreli lekko zaostrzoną.


Składniki:
- 1 średnia makrela
- 4 jajka ugotowane na twardo
- pół pęczka szczypiorku
- 2 łyżki majonezu light
- 3 łyżeczki musztardy kremskiej
- sól i pieprz do smaku

Makrelę dokładnie obrałam dzieląc ją w palcach na małe kawałki, jajka starłam na małych oczkach a szczypiorek drobno posiekałam i wszystko wrzuciłam do miski. Dodałam majonez i musztardę, ucierałam widelcem na gładką pastę. Na koniec doprawiłam solą i pieprzem. Wyszła pyszna:)

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Ja dodaję jeszcze ogórka korniszonego i jajko ;-)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za Wasze opinie :)