wtorek, 28 stycznia 2014

Makaron z mozzarellą i kabanosem


Oczywiście w 3 sekundy naleciało mnie na makaron- jakikolwiek, ale musiał być makaron:). W lodówce znalazłam mozzarellę, kabanosy, pomidorki... nic więcej nie trzeba mi było:).
Danie gotowe w 10 minut, aromat w domu zapewniony na resztę dnia:)

Składniki dla 1 osoby:
- porcja ulubionego makaronu
- 4-5 pomidorków koktajlowych (użyłam wiśniowych)
- 3 laski podsuszanych kabanosów
- 1 kulka mozzarelli
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku

Makaron ugotowałam al dente w lekko osolonej wodzie. Resztę przygotowałam podczas gotowania makaronu. 
Kabanosa pokroiłam w małe kawałki, pomidorki w ćwiartki, mozzarellę w cienkie plastry, a czosnek starłam na tarce. Na patelni zrumieniłam kabanosy (jeśli wytopi się zbyt wiele tłuszczu wystarczy przetrzeć patelnię papierowym ręcznikiem), dodałam czosnek, a po chwili pomidory i ser. Całość oprószyłam sola i pieprzem, mieszałam do momentu prawie całkowitego rozpuszczenia się sera. Dodałam ugotowany makaron, wymieszałam i gotowe.
Banalnie prosty, banalnie szybki i obłędnie pyszny obiad:)


6 komentarzy:

  1. Na prawdę pomysłów w kuchni Ci nie brak :) Fajny pomysł. Kiedyś pewnie przetestuję, choć kabanosów u mnie mało.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie proste, a jestem przekonana że przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, uwielbiam takie makarony :)

    OdpowiedzUsuń
  4. patrząc po zdjęciu to mogą być takie cienkie kabanosy ;) to maestro będą pasować ;) mam nadzieję, że wyjdzie dobre ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak tak, to były takie cieniutkie kabanosy. I jak wyszedł makaron?

      Usuń

Dzięki za Wasze opinie :)