sobota, 13 lipca 2013

Chrupiące orzeszki sojowe


Chrupiąca pyszna przekąska, zdrowa i mocno białkowa:)
Przepis zapożyczony od jednej przesympatycznej Weteranki diety Dukana, którą serdecznie pozdrawiam:)
Połowę opakowania soi moczyłam przez noc w wodzie. Następnego dnia odlałam wodę, a soję lekko osuszyłam i posoliłam. Można ją również doprawić wedle uznania, np. ziołami czy słodką papryką.
Prażyłam w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez 20-25 minut (w przepisie czas prażenia wynosił 40 minut, ale mój piekarnik po takim czasie pewnie by je zwęglił :P).

Smacznego chrupania!

2 komentarze:

  1. zrobiłam wczoraj, niestety trochę się zagapiłam i ciut przypaliłam ale i tak wyszły pyszne, nie raz je jeszcze zrobię:-) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mnie też się to zdarzyło:), wydłubałam te najbardziej spalone a resztę spałaszowałam:P

      Usuń

Dzięki za Wasze opinie :)