czwartek, 26 czerwca 2014

Szybkie i lekkie spaghetti ze świeżą bazylią


Makaron uwielbiam, bazylię uwielbiam, czasu zbyt wiele nie posiadam- wniosek z tego jeden- obiad musi być z pastą i na szybko:)! A wyeliminowanie tłustej śmietany nieco go odchudza:)

Składniki:
- 2 porcje makaronu razowego spaghetti
- pęczek świeżej bazylii
- 2-3 plasterki serka topionego light
- 5-6 łyżek mleka 2%
- sól i pieprz do smaku

Makaron ugotowałam al dente w lekko osolonej wodzie - gotował się zaledwie kilka minut, więc w tym czasie przygotowałam pozostałe składniki. 
Bazylię dość drobno posiekałam, serki rozpuściłam na patelni na małym ogniu i dodałam do nich mleko oraz bazylię. Całość doprawiłam do smaku solą i pieprzem, a na koniec dodałam ugotowany i odcedzony makaron i wszystko dokładnie wymieszałam.
Ja osobiście uwielbiam takie obiady, mogłabym je jeść niemalże codziennie:)


7 komentarzy:

  1. Pyszniasty ,zajadam ze smakiem takie dania.

    OdpowiedzUsuń
  2. no pięknie, moja koleżankoo;) chętnie spróbuję przepisu;)

    OdpowiedzUsuń
  3. szybko, smacznie i zdrowo :) bardzo fajny pomysł na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajna propozycja, łatwa i szybka - to lubię! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda super, ale ja omijam szerokim łukiem serki topione... Ale spaghetti jest super!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja po głębszych przemyśleniach też chyba się z nimi pożegnam choć czasem mocno ułatwiają życie...:)

      Usuń

Dzięki za Wasze opinie :)