poniedziałek, 9 marca 2015

Pasta kanapkowa z ciecierzycy i zielonego pesto z orzechami pini od Symbio

Muszę nieskromnie przyznać, że pasty kanapkowe wychodzą mi ostatnio coraz lepsze:))). Skromniacha...:P. Tym razem jedną z ulubionych past połączyłam ze składnikami dodawanymi do tradycyjnego pesto alla genovese, czyli zielonego na bazie bazylii. Jako maniaczka takowego zielonego mazidła do makaronów jestem zachwycona tym smakiem na kanapce, polecam do wypróbowania:)

Składniki:
- 1 puszka ciecierzycy w zalewie
- pół kubeczka jogurtu naturalnego
- pęczek świeżej bazylii
- 2 garści orzechów piniowych od Symbio
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 szczypty soli

Najszybszy przepis ever!:) Całość miksujemy i gotowe:)
Ja owej pasty używam jako zamiennika masła na kanapkę, spokojnie może być też sosem do sałatki czy dodatkiem np. do pieczonego mięsa. Tutaj ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia. Ja mogłabym dodawać ją dosłownie wszędzie, ja niegdyś majonez....:P



8 komentarzy:

Dzięki za Wasze opinie :)