Chrupiące, aromatyczne, włoskie- czyli śniadanko tak jak lubię:)
Składniki na 4 tosty:
- 8 kromek chleba tostowego
- 1 pomidor
- 1 mozzarella
- pół pęczka świeżej bazylii
- 1 ząbek czosnku
- 1 plasterek serka topionego
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- garść orzeszków nerkowca
- szczypta soli
Oliwę, bazylię, serek, czosnek, sól i orzechy zblendowałam na gładką masę. Posmarowałam nią 4 kromki chleba tostowego, na wierzchu ułożyłam pokrojoną mozzarellę i pomidory. Przykryłam drugą kromką chleba.
Zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 5 minut i śniadanie gotowe:)
czarujesz ostatnio tymi tostami! uwielbiam tak urozmaicać sobie kanapki, bo dzięki temu nie są nudne :)
OdpowiedzUsuńhahah, bo ich dawno nie jadłam i coś mnie napadło:), tzw. ciążowa zachcianka:P
UsuńCudownie wyglądają te tosty, jak ja dawno ich nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńO matko, głodna się roię od samego patrzenia na zdjęcie! Kojarzy mi się z wakacjami :)
OdpowiedzUsuńAż zgłodniałam :) I takie nasączone bazylią!
OdpowiedzUsuńMogłabym takie jeść codziennie na śniadanie.
OdpowiedzUsuńPycha! Zrobiłem mojej ukochanej na śniadanie i była zachwycona!
OdpowiedzUsuń