piątek, 21 lutego 2014
Zdrowsza wersja tortilli
Szybka, pyszna i zdrowsza wersja tortilli. Można jeść bez wyrzutów sumienia:)
Składniki:
- placki tortilli
- filet z indyka+ przyprawa do steków + łyżka oleju rzepakowego
- pomidor
- sałata lodowa
- ogórek konserwowy
- czerwona cebula
- prażona cebulka
- sos czosnkowo- koperkowy: jogurt naturalny + koperek + czosnek + sól
Doprawione mięso wystarczy usmażyć, placki podgrzać na suchej patelni bądź w mikrofali, a skłądniki na sos po prostu ze sobą wymieszać. Reszta to już nasza inwencja twórcza:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
oj, dla mnie ci ona, bo coś nie mogę z wagi zejść;)
OdpowiedzUsuńA ja po deserku skuszę się na twoją pyszną tortille ,a może i dwie.
OdpowiedzUsuńPyszna wersja, bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńZ tortillą zjadłabym chyba wszystko! Uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńTakie lubię najbardziej - domowe, z chudziutkim mięskiem z ulubioną przyprawą, sosikiem jogurtowym i mnóstwem świeżych warzyw :)
OdpowiedzUsuń