piątek, 21 lutego 2014

Zdrowsza wersja tortilli


Szybka, pyszna i zdrowsza wersja tortilli. Można jeść bez wyrzutów sumienia:)

Składniki:
- placki tortilli
- filet z indyka+ przyprawa do steków + łyżka oleju rzepakowego
- pomidor
- sałata lodowa
- ogórek konserwowy
- czerwona cebula
- prażona cebulka
- sos czosnkowo- koperkowy: jogurt naturalny + koperek + czosnek + sól

Doprawione mięso wystarczy usmażyć, placki podgrzać na suchej patelni bądź w mikrofali, a skłądniki na sos po prostu ze sobą wymieszać. Reszta to już nasza inwencja twórcza:)


5 komentarzy:

  1. oj, dla mnie ci ona, bo coś nie mogę z wagi zejść;)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja po deserku skuszę się na twoją pyszną tortille ,a może i dwie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna wersja, bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z tortillą zjadłabym chyba wszystko! Uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie lubię najbardziej - domowe, z chudziutkim mięskiem z ulubioną przyprawą, sosikiem jogurtowym i mnóstwem świeżych warzyw :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za Wasze opinie :)