Masło wręcz wielbię... nadaje pyszny smak zarówno kanapkom jak i sosom, ale jak wiadomo jest to sam tłuszcz, więc postanowiłam poszukać jego zdrowszej i mniej kalorycznej alternatywy. Wyszedł smaczny i bardzo delikatny krem kanapkowy, bogaty w zdrowy tłuszcz zawarty w awokado. Jak dla mnie- rewelacja:)
Składniki:
- 7 jaj ugotowanych na twardo
- 1 dojrzałe awokado
- 1 serek wiejski lekki
- sól i pieprz do smaku
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksowałam w robocie kuchennym (oczywiście awokado bez skórki i pestki), doprawiłam solą i pieprzem, i gotowe:)
Ja właśnie nie ,odkąd przestawiłam się na hiszpańskie smaki jednak chleb z dobrą oliwą to dla mnie niebo .Tu mało używa się masła ,a pasta pyszna .
OdpowiedzUsuńJa z kolei nie przepadam za chlebem z oliwą, chociaż w sumie jak mieszkałabym w słonecznej Hiszpanii to może...:)
UsuńMniam :) Coraz więcej widzę przepisów z awokado. I to w takich połączeniach, że w życiu bym się nie spodziewała :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam to połączenie, muszę sobie taką zrobić na dniach...a co do masłaaa, mam tak samo, kocham, a dupka rośnie;D
OdpowiedzUsuńtaaa.... tyję od samego patrzenia na nie:P
UsuńWygląda smakowicie. Lubię różne pasty - takiej nie robiłam, dzięki za inspirację :)
OdpowiedzUsuńbardzo proszę:)
UsuńSuper ta pasta, świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńNo i mam kolejny powód, żeby wreszcie przetestować avocado!
OdpowiedzUsuń