Obiad totalnie resztkowy.. można do niego wrzucić dosłownie wszystko co nam "zbywa". Nie jest to przepis, a jedynie pomysł jak wykorzystać to, co zostało nam z poprzedniego dnia z niewielką pomocą zawartości zamrażarki:)
Składniki:
- ugotowana kasza gryczana niepalona Symbio
- mrożone resztki warzyw (użyłam chińskiej mieszanki i zielonego groszku)
- przyprawy: sól, pieprz, curry, słodka papryka, granulowany czosnek
- mleko/ mleczko skondensowane/śmietanka
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Warzywa rozmroziłam, na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam do miękkości warzywa doprawiając je do smaku przyprawami (wg smaku- ilości uzależnione od ilości warzyw). Dodałam ugotowaną wcześniej kaszę oraz ok. 100 ml skondensowanego mleczka 7,5% (można użyć również mleka lub śmietanki 30%). Wszystko razem podgrzałam i gotowe:)
strona www Symbio Polska
Fanpage Symbio Polska
Uwielbiam takie dania! Pysznie, szybko ;)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda. :)
OdpowiedzUsuńtakie dania są najlepsze ! szybkie i pełnowartościowe, to co kocham najbardziej :))
OdpowiedzUsuńszybko, prosto a jak smacznie i zdrowo! lubię to!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania :-) robię w podobny sposób ryż :-) rewelacja, zdrowie i bukiet smaków :-)
OdpowiedzUsuńno i dobrze, że dałaś taką propozycję, często właśnie tak jadamy...resztek ci u mnie dostatek, a takie dania wcale nie są złe:D
OdpowiedzUsuńTakie szybki dania z kaszy lub ryżu z dodatkiem warzyw sprawdzają się wyśmienicie, gdy ma się ochotę na lekki obiad a zaraz ma się mało czasu na kombinowanie ;) I do tego pozbywamy się resztek z lodówki :D
OdpowiedzUsuńz takich wariacji wychodzą często najlepsze obiady :)
OdpowiedzUsuńWciągam jak odkurzacz takie dania.
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł. Ja ciągle w sklepach poszukuję kaszy niepalonej.
OdpowiedzUsuń