środa, 12 listopada 2014

Krem kanapkowy z makreli FIT


Bardzo szybki i łatwy w wykonaniu krem z wędzonej makreli. Na weekendowe śniadanie jak znalazł:)

Składniki:
- 1 duża wędzona makrela
- 4-5 ogórków konserwowych
- 1 małe opakowanie serka wiejskiego lekkiego
- 1 łyżeczka musztardy kremskiej
- 1 łyżka jogurtu naturalnego (opcjonalnie, gdy krem wyjdzie zbyt gęsty)
- sól i pieprz do smaku

Makrelę obrałam z ości i wrzuciłam do robota kuchennego. Dodałam do niej musztardę i serek wiejski (był dość gęsty, więc od razu dodałam łyżkę jogurtu naturalnego) i wszystko razem zmiksowałam na gładki krem. Następnie dodałam pokrojonego w małą kosteczkę ogórka konserwowego i dokładnie wszystko wymieszałam. Doprawiłam solą i pieprzem i gotowe.


7 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawa pasta, z chęcią wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam mniam :) sama pychotka. uwielbiam takie połączenia.

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię TEN nożyk....pasty chętnie bym spróbowała:D

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam pasty, wersja fit tez mi sie podoba :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Porywam tą pastę, bo uwielbiam takie cuda :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za Wasze opinie :)