Bardzo szybki i łatwy w wykonaniu krem z wędzonej makreli. Na weekendowe śniadanie jak znalazł:)
Składniki:
- 1 duża wędzona makrela
- 4-5 ogórków konserwowych
- 1 małe opakowanie serka wiejskiego lekkiego
- 1 łyżeczka musztardy kremskiej
- 1 łyżka jogurtu naturalnego (opcjonalnie, gdy krem wyjdzie zbyt gęsty)
- sól i pieprz do smaku
Makrelę obrałam z ości i wrzuciłam do robota kuchennego. Dodałam do niej musztardę i serek wiejski (był dość gęsty, więc od razu dodałam łyżkę jogurtu naturalnego) i wszystko razem zmiksowałam na gładki krem. Następnie dodałam pokrojonego w małą kosteczkę ogórka konserwowego i dokładnie wszystko wymieszałam. Doprawiłam solą i pieprzem i gotowe.
Pyszny ,mmm....
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa pasta, z chęcią wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuńmniam mniam :) sama pychotka. uwielbiam takie połączenia.
OdpowiedzUsuńlubię TEN nożyk....pasty chętnie bym spróbowała:D
OdpowiedzUsuńuwielbiam pasty, wersja fit tez mi sie podoba :D
OdpowiedzUsuńPorywam tą pastę, bo uwielbiam takie cuda :)
OdpowiedzUsuńFajna pasta!
OdpowiedzUsuń