Składniki:
- 200 g łososia sałatkowego
- 1 mała czerwona cebula
- 4 jajka ugotowane na wpół twardo
- 1 puszka białej fasoli
- 2 łyżki kremowego hummusu z papryką
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
Fasolę odsączyłam i opłukałam pod bieżącą wodą.
Łososia lekko podsmażyłam na teflonowej patelni, bo jak wiadomo- nie lubię "surowego".
Jajka ugotowałam na wpół twardo (włożyłam do rondla, zalałam letnią wodą tak, by tylko je przykryła, zdjęłam z gazu po 5,5 minuty od momentu zagotowania się wody). Ostudziłam, obrałam i pokroiłam w większą kostkę.
Cebulkę posiekałam w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wrzuciłam do miski, dodałam hummus i jogurt, wymieszałam i na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Wygląda apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńwygląda ciekawie, jak nie lubisz "surowego" czyli wędzonego na zimno łososia, spróbuj tego wędzonego na ciepło, ma inny smak i nie jest już taki "surowy" ;)
OdpowiedzUsuńPycha ,co za szczęście ,że to nie majonez.
OdpowiedzUsuńno i fajnie to wymyśliłaś, znowuuuuu;p
OdpowiedzUsuńmusiało być pysznie :)
OdpowiedzUsuń