poniedziałek, 11 maja 2015

Makaron penne w śmietanowym pesto








Resztki resztek też można wykorzystać do szybkiego i pysznego obiadu:)

Składniki:
- porcja ulubionego makaronu
- pozostałości z tego przepisu:
- trochę zielonego pesto
- kilka pieczarek
+ ok. 1/3 szklanki słodkiej śmietanki
+ garść posiekanej natki pietruszki
+ sól i pieprz do smaku

Makaron ugotowałam al dente w lekko osolonej wodzie. Pieczarki pokroiłam w plasterki i poddusiłam na niewielkiej ilości wody. Do słoika z pesto wlałam śmietankę i wszystko razem dokładnie wymieszałam, a następnie dodałam do pieczarek i podgrzałam. Doprawiłam solą i pieprzem. Dodałam makaron i natkę, całość wymieszałam nie ściągając patelni z ognia e voila:)
Podałam z prażoną cebulką.


3 komentarze:

  1. pomysłowe wykorzystanie pesto. ze śmietaną jeszcze go nie łączyłam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lepiej nie solić wody na makaron bo pesto i tak samo w sobie jest bardzo słone.

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za Wasze opinie :)